THIS BLOG IS UNDER RENOVATION!

Cinta dan Teman


Suatu hari si CINTA dan si TEMAN berjalan di desa,

tiba2 si CINTA terjatuh ke dalam telaga.

Kenapa?

Kerana CINTA itu buta,

lalu si TEMAN pun ikut terjun.

Kenapa?

Kerana TEMAN akan berbuat apa saja demi teman dia,

lalu didalam telaga si CINTA hilang.

Kenapa?

Kerana CINTA itu susah dicari dan mudah hilang,

tapi si TEMAN saat ini masih mencari-cari si CINTA.

Kenapa?

Kerana TEMAN itu sejati dan kekal sebagai teman yang setia.

CINTA bermula dan berakhir berulang kali.

TEMAN bermula sekali dan tiada pengakhiran.

Hargailah TEMAN.

Diolah semula dari asal,
..aspirasi dunia inspirasi akhirat..

12 kata-kata hikmah:

serunaiklang_91 said...

hahaha....cam knl jer post ni....

cilok sapa punyer plak

wawawawa......

no_Brain but intel_Inside said...

@serunaiklang_91
Aku mule2 memg nk ltak link die. tp aku byk edit ni. x jd cam die pnye asl plak kalo aku nk ckp cilok kopi n pasta gak.

...cintajihad... said...

hehe~
baru prasan ade post ni..
nice editing^_^..
tgh 'renovate' blog ke??
btw insyaAllah akan singgah slalu sbb nak bg ikan makan..
tehee~

no_Brain but intel_Inside said...

@...cintajihad...
ooo..
ptut la ikan2 aku mgglupur gmbira se mcm je. ade org bg mkn rpe nye. lps ni aku nk cbe msuk ikan laen plak.

Paan Lee said...

Salam, ziarah.... selamat merenovate. lepas ni sy dtg lagi.. :D

no_Brain but intel_Inside said...

@Paan Lee
salam ziarah kmbali:-)
trima kaseh krn mlawat..

serunaiklang_91 said...
This comment has been removed by the author.
serunaiklang_91 said...

haah..baru prasan lawa blog..tmpt komen berwajah baru..mana buat???

intel_Inside said...

@serunaiklang_91
ha? knp ade komen removed tu? msti duk kutuk aku. hehe. memg aku tgh cntik kn blog pun, trmsuk la yg psl komen form ni. mne bwat? tu ade la rhsia..

ok2. cri kt cni..

http://blogmenjerit.blogspot.com

intel_Inside said...

@intel_Inside
kalo hang xtau cam ne nk bwat nye gak(kalo nk bwat ni atau yg laen2) atau psl tips2 tnye la aku. bkn la ape, aku nk bwat bnde ni pun 2hri bru siap jd(bwat byk kli asik x jd). huhu. tp kalo dh tau senang je sbnrnye.

...cintajihad... said...

nak komen ckit boleh x..
ssh la nak bg ikan mkn ble ade bnda gerak2 yg ikut mouse tuh
adeh~
pening kpale..^_^

intel_Inside said...

@...cintajihad...
Thnx 4 ur feedbck.
We appreciate dat n we'll get respon on dat as soon as possible. Thnx again:-)